Møller Centre RIBA award

The Royal Institute of British Architects has announced The Study Centre at The Møller Centre in Cambridge a regional winner of at its annual RIBA architecture awards.

The Study Centre was opened in 2007 and designed by the architects DSDHA.

Winners of the Regional and European Awards are put forward for the Stirling Prize for Architecture, which is announced in October.

The Study Centre and Music Recital Room at The Møller Centre was developed as a collaborative learning environment, a flexible space that can be used in a variety of ways and quickly adjusted from one format to another.

To ensure that the space supported the needs of end-users, there was consultation with clients to determine their requirements for conference, meeting and training space over the next ten years, taking into account future changes in technology and the demand for highly flexible space that can be adjusted throughout the course of a day as a programme develops.

For the architects, the challenge was to create a building that answered these needs but would also sit alongside an existing meeting facility and in between the 1960s Churchill College and the Hans Larsen designed Møller Centre.

Gillian Holdom, Director of the Møller Centre said “We are delighted to win this award. Since the new development opened two years ago, the space has been very popular with clients and has been used in many different and exciting ways.”

Paul Colston

Author

Paul Colston

Managing Editor, Conference News & Conference & Meetings World.

Up Next

Related Posts

banner